Is Pinterest een geschikte tool voor marketingcommunicatie?

Diverse merken en/of bedrijven zijn al creatief aan de slag gegaan met Pinterest voor hun marketingcommunicatie. Zo zijn de Bijenkorf en HEMA hierin echte Nederlandse koplopers! Het is dan ook een aantrekkelijk platform voor bedrijven. Met Pinterest kan er meer traffic naar een website worden gecreëerd. Daarnaast speelt het voordelige SEO-aspect een belangrijke rol. Google kan de content van Pinterest namelijk goed indexeren.


Een pinboard van de Bijenkorf

Pinterest voor bedrijven
Wil jij ook voor jouw bedrijf aan de slag met Pinterest? Begin dan alvast met het claimen van een (bedrijfs)account en installeer de ‘pinknop’ op je browser. Met de pinknop kan je beginnen met pinnen vanaf het web. Piece of cake! Verder hieronder nog een aantal tips:

Integreer Pinterest
Gebruik Pinterest als onderdeel van je (online) communicatiestrategie en niet als strategie op zich!

Houd je aan de spelregels
Lees voordat je met dit platform aan de slag gaat eerst even de Pinterest-huisregels door.

Niet alleen maar jezelf promoten
Pinterest is ontwikkeld om dingen te delen die je mooi, leuk of inspirerend vindt. Natuurlijk kun je content pinnen waar je trots op bent, bijvoorbeeld een mooie foto of video. Maar voorkom dat je Pinterest alleen maar voor zelfpromotie gebruikt.

Ga voor een goede eerste indruk
Een verzorgd en compleet ingevuld profiel is van groot belang! Dit is het eerste wat men te zien krijgt en waar je op wordt beoordeeld! Vermeld je website, Twitter en/of Facebookpagina. En heb vooral het lef om creatief te zijn.

Geef je bedrijf een gezicht
Vertel het verhaal van je bedrijf in beelden. Breng je visie en ambitie in beeld door middel van mooie visuele content.

Maak meerdere boards aan
Pinterest gaat om inspireren en geïnspireerd worden! Maak dus meerdere boards aan om interessant te zijn en te blijven voor je volgers.

Verander je omslagfoto’s regelmatig
Geef je Pinterestpagina een frisse look en vervang regelmatig de omslagfoto’s van je boards.

Gebruik mooie beelden
Last but not least: gebruik beelden van goede kwaliteit! Beelden die dus niet zo klein zijn dat je elke pixel, eenmaal gepind, kan tellen!

Deze tips zijn ook te vinden op ons SlideShare-account.

Plaats een reactie