Handig van Pinterest: Secret Boards

Pinterest heeft iets nieuws toegevoegd aan het platform: Secret Boards (verborgen borden)! Op deze wijze kun je bepaalde pins achter gesloten deuren houden. Handig voor als je iets wilt organiseren of verzamelen, zonder dat anderen dit te zien krijgen. Wat dacht je van leuke ideetjes voor de feestdagen? Iedere pinner krijgt nu de mogelijkheid om drie verborgen borden aan te maken.

Als je iets pint op een verborgen bord, zal de pin nergens anders op Pinterest te vinden zijn. De enige plek waar deze pin te vinden is, is op jouw verborgen bord. Op dit moment is het nog onmogelijk om publieke borden verborgen te maken omdat anderen al iets van jouw bord gerepind kunnen hebben. Verborgen borden kun je wel veranderen naar publieke borden, maar let op: daarna kun je ze niet meer veranderen in verborgen borden.

Hoe maak je een verborgen bord aan?
Om een verborgen bord aan te maken, ga je eerst naar je profiel. Scroll naar beneden en klik op ‘Een verborgen bord maken’. Je kan ook op ‘Toevoegen+’ klikken rechtsboven in je scherm. Je kunt dan kiezen voor ‘Een bord maken’ en de verborgen-functie aanzetten (zie hieronder).

Als je een verborgen bord aan wilt maken via je smartphone of tablet, moet je in ieder geval de laatste versie van de Pinterest-app op je iPhone, iPad, Android phone of Android tablet hebben. Ga vervolgens naar je profiel. Klik op het tabje ‘boards’. Scroll naar beneden tot je een vlak ziet met ‘Create a Secret Board’.

Samen achter de schermen pinnen
Het is ook mogelijk om met meerdere personen op een verborgen bord te pinnen. Handig, voor als je samen iets in het geheim aan het organiseren bent (denk bijvoorbeeld aan een surpriseparty). Hiervoor voeg je andere pinners toe aan je verborgen bord. Ook hier geldt: easy as hell!

Plaats een reactie